ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 8. December 2023:

 

Denne måneds arbejde har drejet sig om området mellem Piazza della Cancelleria og Corso Vittorio Emanuele II, der ved sin gennembrydning af det tidligere bebyggede område forårsagede talrige nedrivninger og ændringer.

En af de ejendomme, der faldt i denne forbindelse, var det såkaldte Palazzo Galli, som havde tilhørt Galli-familien, der levede i Rom fra 1300-tallet. I 1496 husede bankieren Jacopo Galli her billedhuggeren Michelangelo, som for sin vært udførte en statue af Bacchus, der idag findes i Museo Nazionale di Firenze, og en senere forsvundet statue af Cupido-Apollon.

Der er nu i Annas Rom Guide kommet sider om Palazzo Galli, Galli-familien og Jacopo Galli, samt en side om gravmælet for dennes fader Giuliano Galli.

Ved siden af Palazzo Galli står det store Palazzo della Cancelleria, som blev opført af Kardinal Raffaele Riario, for hvem Jacopo Galli arbejdede. Det var i dette Palæ, at politikeren Pellegrino Rossi blev dræbt ved et attentat i 1848.

På den modsatte side af Piazza della Cancelleria løber en kroget gyde kaldet Vicolo dell'Aquila, som på den ene side har et palæ fra 1885 og på den anden side det lille Palazzo Farnesina ai Baullari, hvori der idag er indrettet Museo Barracco, der flyttede hertil i 1947. Under huset er forøvrigt udgravet et antikt "domus", hvoraf man fandt interessante rester med fresker og mosaikudsmykning.

Sider om gyden og de tilstødende huse, samt om Palazzo della Cancelleria og Museo Barracco findes nu også i Guiden.


Og hermed ønsker Annas Rom Guide sine besøgende En Glædelig Jul og Et Godt Nytår,

Det næste nyhedsbrev vil blive udsendt omkring den 7. Februar 2024.

 

Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 8.12.2023