ANNAS ROM GUIDE
Om Annas Rom Guide
Hvad er historien bag Annas Rom Guide?


I årevis har vi rejst i Italien og især besøgt Rom. Det er byen, man enten hader eller elsker, og hvis man elsker den, kan man aldrig få nok eller blive træt af at den.

Hver gang vi kommer, er der ting vi skal gense, som vi ikke kan undvære, og hver gang er der nye ting, som vi ikke har fået øje på tidligere. Vi traver og traver og imellem vore besøg forsøder vi ventetiden til den næste tur med den megen litteratur om byen og dens historie, dens arkitektur, dens personer, dens skikke, dens liv.

Alle vore oplevelser og erfaringer har vi i tidens løb samlet og nedfældet til eget brug, da vi en dag for nogle år siden, helt præcist efter vores tur til Rom i December 1999, begyndte at overveje muligheden for at linke oplysningerne sammen på en web-site.

Overvejelserne trak ud, for området og det arbejde, der så ventede, er stort, men i foråret 2000 gik jeg i gang med at indsamle oplysninger, lave kladder og indskrive de første sider af min første tur: turen på Aventin.

I August 2000 købte vi domænenavn og Annas Rom Guide var en realitet, da den færdiggjorte Aventin-tur blev lagt ud.

Herefter begyndte arbejdet med at samle materiale til den næste tur (Celio-turen), som jeg så småt startede på at lægge ud i begyndelsen af 2001.

I løbet af sommeren 2001 færdiggjorde jeg kladderne til den tredje tur: Oppio-turen, og jeg påbegyndte indskrivningen i slutningen af september og fortsatte i løbet af 2002.

I løbet af 2003 er der blevet skrevet kladder til den fjerde tur: Viminal-turen, som jeg derpå begyndte indskrivningen af samtidig med at den blev udvidet med en tur rundt til resterne af Diocletian's Termer.

Desuden skubbede en tur rundt til resterne af den gamle Servius-Mur sig ind i foråret 2003 og rykkede lidt ved tidsplanen.

Den var for resten af 2003 og begyndelsen af 2004: at færdiggøre turen rundt om Diocletian's Termer og derpå Viminal-turen. Da det er en meget stor tur, er det et arbejde, der stadig blev fortsat i årene 2005-2008 og næsten afsluttet i 2009.

I 2009 kom nogle mindre ture til: En tur blandt Roms facademalerier og Forslag til ture til nogle af de kronede Madonna-billeder i Rom, og så sidst på året begyndte jeg så småt på en helt ny tur: Quirinal-turen, som knytter sig til Viminal-turen og sammen med denne bliver arbejdsopgaven i 2010.

2010 er samtidig 10-året for Guidens begyndelse og denne rummer ved årsskiftet omkring 2826 rene tekstsider foruden de mange fotosider og nogle litteratursider, som efterhånden skal indarbejdes i de forskellige emnesider.

I 2011 påbegyndtes endnu en ny tur: Esquilinturen, som jeg forventer at arbejde videre med i løbet af det næste år. Ved årets afslutning var antallet af sider i Guiden vokset til 3180 sider.

I Januar 2013 blev skelettet til en Tur i San Lorenzo-Området udfærdiget.

I August samme år oprettedes Campo-dei Fiori-Turen, som efterhånden har fået tilknyttet en hel del sider.

I April 2017 påbegyndtes en tur i Trastevere. Og i December samme år en Rundtur på Tiberøen.

I Sommeren 2019 er der så lavet 2 nye ture i området omkring Piazza Navona: en Tur i Området Vest for Piazza Navona - og en Tur i Området Øst for Piazza Navona, Til disse kommer 2 ture om områderne i Antikken: Piazza Navona, Vest-Området - Antikken og Piazza Navona, Øst-Området - Antikken.

Hvem er Anna? - læs svaret her!


På denne side kan du se, hvad jeg arbejder med lige nu og hvis du ønsker at modtage mit månedlige nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten! Eller se her, om jeg har lagt en besked til dig!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 16.4.2005 og sidst opdateret d. 5.9.2019