ANNAS ROM GUIDE
Hvem er Anna?

Mit navn er Anne-Birgitte Larsson og det er mig, der skriver teksterne i Annas Rom Guide, mens det er min mand Leif, der har taget de fleste af de fotografier, vi viser i guiden.
Leif og Anne-Birgitte på Colle Oppio foran Colosseum i 1992


Historien om, hvorledes Annas Rom Guide opstod, kan du læse på denne side, men her er historien om, hvorfor det blev Annas Rom Guide i stedet for Anne-Birgittes Rom Guide.

Jeg har rejst i Italien i rigtig mange år efterhånden, jeg har studeret ved Universitetet i Padova og har fra denne tid og senere gennem årene erhvervet mig mange italienske venner. Og for italienerne er navnet Anne-Birgitte ikke særlig nemt at udtale. I stedet for blev jeg hurtigt blandt vore italienske venner til Anna og det var derfor naturligt at bruge dette navn, da vi stod og skulle finde på et mundret navn til vores nyfødte guide.

Min baggrund er en klassisk-sproglig studentereksamen fra Østre Borgerdyd Skole i 1966, et studium i Lingvistik med Italiensk som hovedsprog og et studieophold i Padova i 1971/72. Desværre så jeg mig nødsaget til at stoppe mit studium af personlige årsager, men kærligheden til og interessen for Italien, sproget, historien, har jeg aldrig sluppet og heldigvis deler Leif denne interesse, som i mange år efterhånden har koncentreret sig om Rom, en by man aldrig bliver færdig med.

Annas Rom Guide bliver til i min fritid og den sluger godt nok også næsten alle mine ledige timer. Efter at have afbrudt mit studium har jeg i mange år arbejdet på et bibliotek i hovedstadsområdet, hvor jeg blandt andet har beskæftiget mig med indkøbet af de nye bøger - især udenlandske - og katalogiseringen af disse. Det er mig imidlertid ikke nok at omgive mig med bøger i mit arbejde, jeg elsker også at købe bøger og hjembringer gerne mange kilo italienske bøger, næsten kun faglitteratur, fra vore rejser. Heldigvis er det idag meget lettere at købe italienske bøger herhjemmefra og Internetboghandlerne http://www.ibs.it og http://www.ita-bol.com har skaffet mange dejlige bøger til min reol.


På denne side kan du se, hvad jeg arbejder med lige nu og hvis du ønsker at modtage mit månedlige nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten! Eller se her, om jeg har lagt en besked til dig!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 16.4.2005 og sidst opdateret d. 13.1.2012