ANNAS ROM GUIDE
Via Genova

Via Genova løber tværs over Via Nazionale i lavningen mellem de to høje Colle Quirinale og Colle Viminale. Den forbinder de to gader, der løber på den lavere del af højene: Via Piacenza på Colle Quirinale og Via Palermo på Colle Viminale.

Den har som de andre gader i dette område navn efter Italiens store byer, her efter hovedbyen i Regionen Liguria.

Via Genova set mod Colle Quirinale

Efter starten ved anlægget mellem Via Piacenza og Via del Quirinale løber Via Genova nedad mod Via Nazionale. På højre side (til venstre på fotografiet) ligger de bygninger, der er blevet bygget opad den gamle Kirke San Vitale. Den gamle Jesuitiske Noviciat-have strakte sig herfra og på begge sider af Via Genova op til Kirken Sant'Andra på Colle Quirinale. På gadens venstre side (højre side på fotografiet ovenfor) støder sidegaden Via di San Vitale til kort før Via Nazionale-krydset. Det skrå forløb af sidegaden kan følges i Kirkens facade og viser det forløb, som den gamle Vicus Longus havde.

I 1934 udvidede man den brandstation, der ligger i denne del af Via Genova, og under dette arbejde fandt man rester af en romersk beboelses-bygning fra det 1. århundrede efter Kristus. Ifølge Lanciani's kort er der fundet rester af flere antikke huse: Domus "Ad Lacum" og Domus M. Falcidi Hypatiani, ligesom området oppe ved gadens start var dækket af ejendommene Domus Aemiliae Paulinae Asiaticae, Domus Gentis Pomponiae og Domus Flaviorum.

Via Genova set mod Colle Viminale
På den anden side af Via Nazionale, hvor Via Genova går ned til Via Palermo og slutter nedenfor Viminalhøjen under det imponerende Palazzo del Ministero degli Interni ("Indenrigsministeriet"), er der også fundet rester af antikke bygninger, blandt andet fra Domus Corneliae Tauri F. Taxi.

Senere var området en del af de forskellige vingårde, som har ligget her i tidens løb: "Orto Stati", "Vigna Stati", "Vigna Ghisleri".

Der hvor Portalen ind til ministeriet idag står, stod en tid "La Fontana del Prigione", som var flyttet herned fra Villa Montalto. I 1938 blev den flyttet til Via dei Mameli på Gianicolo.


Litteratur om Via Genova:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side , 384, 430.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.16.

Kort over Viminal-området
Bo og spise i Viminal-området
Bøger og links om Viminal-området
Tilbage til Viminalturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.22.2.2004 og sidst opdateret d. 4.4.2004