ANNAS ROM GUIDE
Colle Esquilino

Kort om Colle Esquilino:

Esquilinhøjen (en af Roms 7 høje) ligger nordvest for Roms centrum og udgør det område, der omtrentligt afgrænses af Via Panisperna, Via di Santa Maria Maggiore og Via Urbana mod vest til Piazza dell'Esquilino, Piazza dei Cinquecento og Via Giolitti mod nord, Viale Manzoni mod øst og Via Labicana til Piazza del Colosseo mod syd.

Området er meget kuperet og opdelt i 3 højtoppe, Fagutal som ligger i den vestlige del ved Via Panisperna, Cispio hvor nu Piazza dell'Esquilino med Kirken Santa Maria Maggiore ligger og Colle Oppio der i stor udstrækning er udlagt til den arkæologiske park Parco Oppio eller Parco di Traiano, som den også kaldes.

Højen har været beboet fra Jernalderen og i vekslende udstrækning gennem Antikken og Middelalderen. Senere lå der i den nordøstlige del flere klosterhaver og godser, indtil byudvidelsen efter Italiens samling i 1870, hvor der anlagdes et helt nyt kvarter med brede, lige gader og og etageejendomme.

Den sydvestlige del udgøres derimod stadig af smalle gader og gamle huse med små værksteder og forretninger inde i portåbningerne og et folkeliv, der minder meget om Subura-kvarteret i det Antikke Rom.

 

---------- Mere om Colle Esquilino ----------

Tilbage til:
Esquilinturen

Fotos fra:
Esquilin-området

Kort over:
Esquilin-området

Steder i:
Esquilin-området

Seværdigheder i:
Esquilin-området

Personer fra:
Esquilin-området

Turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 8.2.2003 og sidst opdateret d. 5.8.2012