ANNAS ROM GUIDE
San Pietro in Vincoli

Kort om San Pietro in Vincoli:

Kirken ligger på Colle OppioFagutal-højtoppen med indgang fra Piazza San Pietro in Vincoli nr.4a.

Den er bygget over ruinerne af en stor villa fra Antikken, måske en del af Kejser Nero's "Domus Transitoria", som atter hviler ovenpå huse fra Republikkens tid. Fra kirkens forrum er der adgang til udgravningerne heraf.

Den store udgravede hal har muligvis været brugt som kristent forsamlingshus, indtil komplekset blev nedrevet i det 4.århundrede og der i stedet blev bygget en stor kirke. Denne kirke blev imidlertid ødelagt, men den østromerske Kejser Theodosius II (408-450) og hans hustru Kejserinde Eudocia afgav et løfte om at genopbygge den og deres datter den vestromerske Kejserinde Eudoxia (438-455) opfyldte sine forældres løfte og lod opføre en endnu smukkere kirke.

Kirken blev af Pave Sixtus III (432-440) viet til Sankt Peter og fik tilnavnet "in Vincoli" efter de 2 kæder ("vincoli"), som blev brugt til at lænke helgenen, da han sad fangen i Det Mamertinske Fængsel. Lænkerne var blevet bragt til Constantinopel, men Kejserinde Eudocia sendte den ene af dem tilbage til datteren Eudoxia i Rom, og senere kom den anden også til og de findes idag i kirken i et relikvieskrin fra 1856 udført af Andrea Busiri.

Kirken er igennem tiderne blevet restaureret mange gange, men fremstår stadig meget oprindelig.

Det vigtigste monument i kirken er Michelangelo's Gravmæle for Pave Julius II, udført i årene 1542-1545, med den magtfulde Moses-statue, som allerede blev lavet i 1515 kort efter Pavens død i 1513. Desuden er der i det venstre sideskib en smuk mosaik af San Sebastiano fra 680.


Mere om kirken: Historien
Mere om kirken: Rundgang
Mere om kirken: Udgravningerne
Plan over kirken
Foto fra kirken
Bøger og links om kirken
Tilbage til byturen
Kort over nær-området
Kort over området
Spise og bo i området
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet før d. 3.5.2003 og sidst opdateret d. 29.6.2008