ANNAS ROM GUIDE
San Gaetano Errico - helgen

1791-1860

Gaetano Errico var født den 19. Oktober 1791 i Secondigliano, en forstad til Napoli, som anden søn i en stor børneflok hos en makaronifabrikant og en væverske.

Som barn hjalp Gaetano sin fader med at lave pasta, men han var også en hyppig gæst i Kirken Santi Cosma e Damiano, hvor han hjalp præsten med dennes barmhjertighedsgerninger.

I 1815 blev Gaetano selv præst og i 1816 ligefrem sognepræst ved sin gamle kirke. I årene efter underviste han også i den kommunale skole.

Pinsedag 1826 erklærede Gaetano, at han havde i sinde at bygge en Kirke, som han ville vie til Madonna Addolorata. Inspirationen hertil var kommet igennem flere syn, som han havde haft af den dengang endnu ikke helgenkårede Alfonso Maria de' Liguori, en hellig mand som havde levet i 1696-1787 og havde grundlagt Redemptorist-Ordenen.

Allerede i Januar 1828 begyndte Gaetano's kirkebyggeri og i 1834 stod bygningen færdig. Herefter påbegyndte Gaetano endnu et byggeri. Denne gang af et hus ved siden af Kirken, hvor han ville huse de missionærer, som han havde samlet i en Orden kaldet Congregazione dei Missionari dei Sacri Cuori di Gesù e di Maria.

Denne Orden grundlagde Gaetano Errico i 1833 og den begyndte langsomt at sprede sig. I 1858 var den i Rom, hvor den købte Kirken Santa Maria in Publicolis og det tilstødende hus, som tilhørte Santacroce-familien. Her indrettede Ordenen deres hovedsæde: Casa Generalizia.

Den 29. Oktober 1860 døde Gaetano Errico i Secondigliano, men allerede inden betragtede hans bysbørn ham som en helgen. Den 13. April 2002 erklærede Pave Johannes Paul II ham for Salig og den 12. Oktober 2008 blev han helgenkåret af Pave Benedikt XVI.

San Gaetano Errico's festdag er den 29. Oktober.


Litteratur om San Gaetano Errico:
Santi e Beati: San Gaetano Errico.
Wikipedia (engelsk tekst): Gaetano Errico.
Wikipedia (italiensk tekst): Gaetano Errico.
Wikipedia (svensk tekst): Gaetano Errico.
Wikipedia (tysk tekst): Gaetano Errico.
Vatikanet: Gaetano Errico.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 30.10.2014