ANNAS ROM GUIDE
Hotel Pace Helvezia
I Via IV Novembre nr.104 ligger det store Hotel Pace Helvezia på gadens vestside efter Via del Carmine.

Navnet betyder "Den schweiziske fred" og det findes stavet på flere måder, både som Pace Helvezia og Pace Elvezia eller blot som Albergo Elvetia.

Det store palæ er tegnet af arkitekten Gaetano Koch (1849-1910) og det blev opført i årene 1873-1874 på det sted, hvor Benedetto Crostarosa tidligere havde sit tre-etagers hus, sammenbygget i 1864 af 3 tidligere småhuse, med facaden ud mod Via del Carmine.

Hotelbygningen er i 6 etager. Stueetagen har høje butiksvinduer og midt på facaden ud mod Via IV Novembre ligger indgangen: en bred dør under en baldakin.

Foto fra Via IV Novembre med Hotel Pace Helvezia til venstre

Mezzaninen har lave, brede vinduer med skodder inde i en muret bue, 3 på hver side af døren og et over denne. En bred gesims danner adskillelse til de næste 3 etager, der hver har 7 brede og høje vinduer med skodder og overliggere. Ovenover disse er der et bredt tagudhæng dekoreret med en frise og ovenover, lidt tilbagetrukket, husets øverste etage.

Hushjørnerne er kantet med store sten og facaden mod Via del Carmine er - bortset fra meget mindre vinduer i stueetagen - næsten identisk med hovedfacaden.

På højre side støder Hotel Pace Helvezia op til den bygning, der i 1883 blev opført på hjørnegrunden for at huse Chiesa Evangelica Valdese.

På den modsatte side af Via IV Novembre ligger Palazzo Campanari på det sted, hvor man har fundet rester fra et antikt hus tilhørende L. Cornelius Pusius Annius Messalla, der var tilknyttet den 16. Legion under Kejser Augustus.


Litteratur om Hotel Pace Helvezia:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione II, Trevi. del 4: side 78.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22.
Roma, ieri, oggi, domani. Periodici Locali Newton. Anno V n.50, Novembre 1992.
- side 57.
Hotellets officielle hjemmeside: Leonardi Hotels: Hotel Pace Helvezia.


Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Kort over tur- området
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 8.9.2007 og sidst opdateret d. 10.9.2007