ANNAS ROM GUIDE
Crostarosa-familien

Crostarosa-familien er en frin, gammel familie fra Abruzzi-egnen, hvor de havde besiddelser i Aquila og Pizzoli. Familien var meget religiøs og flere døtre valgte i 1700-tallet at gå i kloster, blandt andre Giulia Marcella (1696-1755), der i 1716 indtrådte i Monastero Teresiano di Marigliano og her tog navnet Suor Maria Celeste.

I 1724 flyttede Maria Celeste Crostarosa med sine søstre Orsola og Giovanna til et kloster under ordenen I Pii Operai i byen Scala på Amalfi-kysten og her modtog hun flere syn og åbenbaringer. I 1730 kom Sant'Alfonso dei Liguori til dette kloster for at hvile sig og Maria Celeste knyttede sig til dennes nystiftede orden I Redentoristi, hvorfor hun i 1733 måtte forlade Scala og tage ophold i Nocera Inferiore, hvor hun reformerede klosteret.

I 1738 blev hun bedt om at grundlægge et kloster i Foggia for Le Suore del Santissimo Redentore, hvor hun herefter levede til sin død i 1755.

Slægtninge til Madre Maria Celeste Crostarosa, der idag har fået status som "venerabile", et trin på vejen mod helgenkåring, deltog så sent som i 1981 i en religiøs sammenkomst i Klosteret for Monache Redentoriste i Scala.

-----

En Benedetto Crostarosa levede i 1800-tallet i Rom, hvor han ejede 3 mindre huse ud mod Via del Carmine, der hvor det store Hotel Pace Helvezia ligger idag. I 1864 lod han de 3 småhuse sammenbygge til ét større hus i 3 etager med facade ud mod Via del Carmine, men allerede i 1873-1874 blev dette revet ned, da hotelbygningen skulle opføres ved den nyanlagte Via IV Novembre.

Det fremgår ikke klart, om der er tale om den samme Benedetto Crostarosa, som i 1838 benævnes "costruttore", bygherre, og i denne egenskab udførte reparation og brolægning af Via del Corso.

-----

Monsignor Pietro Crostarosa skrev i årene 1896-1901 en række arkæologiske artikler om stempelmærker på teglsten fra kirkerne Santa Maria Maggiore, San Martino ai Monti og Santa Croce in Gerusalemme, samt om de udgravninger, som han havde sat i gang i kirken Santa Cecilia in Trastevere. Pietro Crostarosa var sekretær for den Arkæologiske Kommisssion og i 1879 også medlem af den kommission, som skulle oprette det nye Collegio Massimo. Han døde i 1902.


Litteratur om Crostarosa-familien:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione II, Trevi. del 4: side 80.
Roma, ieri, oggi, domani. Periodici Locali Newton. Anno V n.50, Novembre 1992.
- side 57.
Santa Cecilia in Trastevere. Carlo La Bella, Anna Lo Bianco, Patrizia Marchetti, Neda Parmegiani, Stefano Petrocchi, Alberto Pronti, Daila Radeglia, Marina Righetti. Roma, Palombi Editori, 2007.
- side196, 201.
Biographisch-Bibliographisches Kirchenlexikon, www.bautz.de: Crostarosa.
Santi e Beati: Venerabile Maria Celeste Crostarosa.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 9.9.2007 og sidst opdateret d.10.9.2007