ANNAS ROM GUIDE
Santa Maria della Purificazione,

ved Oratorio di Santa Maria di Lutara


I begyndelsen af det 17.århundrede købte Mario Ferri Orsini af "I Frati Certosini" en grund på Colle Oppio bagved Kirken San Pietro in Vincoli ved Via delle Sette Sale, hvor der tidligere lige fra det 8.århundrede havde ligget et lille kloster og et kapel viet til Santa Maria di Lutara.

Han opførte her over den nordvestlige buede mur (esedra) af de forfaldne Trajan's Termer Kirken Santa Maria della Purificazione med et tilhørende nonnekloster for "Le Monache della Concezione", der beboede det indtil 1809, da Napoleon's tropper besatte det og indrettede bygningerne til magasin for hæren under det franske herredømme i disse år. Nonnerne måtte da flytte ud til en ny klosterbygning af samme navn oppe ved Via Merulana.

Ud for klosteret lå mellem Via delle Sette Sale (der dengang hed Via di San Pietro in Vincoli) og Via in Selci en vej, som dengang kaldtes Viale Alberato di Santa Maria della Purificazione. Og til kirken og klosteret hørte en stor grund med haver og marker "Orto della Purificazione", som tilsyneladende sammen med "Orto di San Pietro in Vinculis" gik helt op til Via Merulana.

I det 19.århundrede blev kirken ombygget og i 1960'erne blev den indrettet til spisesal i det tilknyttede "Collegio di San Vittore". I kollegiet's have i Via delle Sette Sale nr.24 kan man stadig kan se rester af det gamle Oratorio di Santa Maria di Lutara.

En del af bygningerne blev revet ned allerede i 1810 og et krudtværk blev installeret på samme sted i kældrene til Trajan's Termer.


Litteratur om Santa Maria della Purificazione ved Oratorio di Santa Maria di Lutara :
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton Editori, 1975.
- side 794.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti
- Del 2: side 38, 90.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
- kort nr. 23.
Lombardi, Ferrucci: Roma, le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 1998.
- side 80, 88.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.4.7.2003