ANNAS ROM GUIDE
Salvatore Fontana - venetiansk maler
15??-1590

Salvatore Fontana, der også kaldes Salvatore di Pietro Fontana, var tilsyneladende født i Venedig på et ikke nærmere kendt tidspunkt i begyndelsen af det 16.århundrede.

Om han var i slægt med den i 1500-tallet kendte arkitekt-familie ved navn Fontana, vides ikke. Men han arbejdede i hvert fald i perioden 1585-1590 i Rom i Kirken Santa Maria Maggiore med at udsmykke Cappella Sistina, som arkitekten Domenico Fontana havde leveret tegninger til og stod som ansvarlig for.

 

I Cappella Sistina udførte Salvatore Fontana:

--- den højre fresko under indgangsbuen til Kapellet: "Jakob, Eliud, Eleazar og Mathan" (Nogle mener dog, at den måske er malet af Giacomo Stella).

--- Over indgangen til Cappellina di Santa Lucia: et maleri af "Erode che ordina la straga degli innocenti" ("Herodes beordrer børnene dræbt").

--- Over indgangen til Cappellina di San Girolamo: fresken "Annunciazione" ("Bebudelsen").

-------- På alteret i samme kapel skal Salvatore have malet en fresko med motivet "den døende San Girolamo", men den er i nyere tid (i 1817) blevet erstattet af et maleri af Giovanni Micocca.

-------- Nogle af kuppelmalerierne i samme kapel kan også stamme fra Fontana's hånd.

I selve Cappella Sistina, i venstre hjørne mod vinduet, under kuplen: fresken "Jesse og David" er muligvis udført af Salvatore Fontana eller af Paris Nogari.

-------- Og øverst på Kapellets endevæg: en fresko med motivet "La Natività di Gesù Cristo" ("Jesu Fødsel") (der dog også kan være malet af G.B.Pozzo).

 

Salvatore Fontana døde i Rom den 26. Juli 1590.

 


Litteratur om Salvatore Fontana :
Allgemeines Lexikon der bildenden Künstler von der Antike bis zur gegenwart. Begründet von Ulrich Thieme und Felix Becker. Leipzig, Seemann, 1907-1950.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bøger og links om Rom
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 24.10.2010