ANNAS ROM GUIDE

Colacicchi-Familien

i Rom fra sidste halvdel af 1800-tallet


Colacicchi-Familien stammede fra byen Anagni, men flyttede i anden halvdel af 1800-tallet til Rom, hvor de af Pave Leo XIII i 1886 modtog Greve-titlen.

Familien ejede sidst i 1800-tallet en lystgård på Monte Celio, Vigna Colacicchi, som de havde erhvervet af det religiøse broderskab Compagnia del Salvatore ad Sancta Sanctorum, som var tilknyttet Ospedale di San Giovanni in Laterano. Omkring 1905 blev ejendommen opkøbt af Ordenen Piccola Compagnia di Maria, som lod opføre et hospital på grunden, Pio Istituto dell'Addolorata, også kaldet Ospizio dell'Addolorata.

Colacicchi-Familien's våben har blå baggrund, hvorpå der øverst i højre side er en stjerne og i midten en fugl, i højre side, og en plante, i venstre side.

Af Colacicchi-Familien's medlemmer kender vi blandt andre:

Odoardo Colacicchi, den første Greve i Rom og i 1875 far til sønnen Stanislao, der arvede faderens titel. Odoardo var gift med den australske Elizabeth Isabella Boyes og parret fik udover Stanislao også 4 døtre og sønnen Massimiliano. Familien boede tilsyneladende i Via della Stamperia i Rom, hvor i hvert fald Elizabeth døde.

--- Stanislao Colacicchi, der i 1875 blev født som søn af Grev Odoardo Colacicchi. Han giftede sig med Olimpia Alessandri og deres søn Edoardo fik derpå dobbeltnavnet Colacicchi-Alessandri. Stanislao døde i 1920.

--------- Edoardo Colacicchi-Alessandri, søn af Stanislao Colacicchi og Olimpia Alessandri.

--- Massimiliano Colacicchi, født i 1880 som søn af Grev Odoardo Colacicchi.

Giovanni Colacicchi, født i Anagni i 1900. Han var kunstmaler og døde i 1992.

Luigi Colacicchi, født i Anagni i 1900. Han var komponist og døde i 1976.

Litteratur om Colacicchi-Familien:
Amayden, Teodoro: La Storia delle Famiglie Romane. Ristampa fotomeccanica, Arnaldo Forni Editore, 1979. Oprindelig udgivelse: Roma, Collegio Araldico. Bd.1-2 i ét bind.
- side 243.
Rendina, Claudio: Le grandi famiglie di Roma. Newton & Compton Editori, 2004.
- side 248.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 25.1.2012