ANNAS ROM GUIDE
Aktuelle nyheder
Her finder du udvalgte nyheder om udstillinger og hvad der ellers sker i Rom lige nu

Specielle permanente arrangementer og adresser kan du finde her

Se hvorledes vejret er i Rom lige nu!


Vær opmærksom på, at telefonnumre til Rom altid starter med: 0039 for Italien og derpå som oftest 06 for Rom.


Læs mere om udstillinger i Rom og det øvrige Italien:

---------- på Mondo Mostre --------- og på Comune di Roma: Turismo ---------- og på Pierreci --------- op på Ticketeria ---------- og på Rome Museum ---------- og på tickitaly.com --------- og for Vatikanet på: www.vatican.va samt for billetter til Vatikanmuseerne --------- Kalender over messer mm. med deltagelse af Paven ---------


 


Udstillingen i Musei Capitolini er nu udvidet til den 23. Oktober 2011:

"Ritratti. Le tante facce del potere" : "Portrætter. Magtens mange ansigter". Mere end 150 forskellige buster, hoveder, statuer i alle slags materialer udstilles her for at vise, hvorledes de mægtige og indflydelserige personer i Antikken er blevet fremstillet i kunsten. Her møder vi både kejsere og magtfulde romere og en særlig afdeling er viet kvindernes skiftende frisurer.

Musei Capitolini - Palazzo Caffarelli - Palazzo dei Conservatori. Piazza del Campidoglio, 1. Info: tel. +39 060608 og på hjemmesiden (engl.tekst!).


Udstilling i Palazzo Braschi fra den 26. April til den 2. Oktober 2011:

"Opere mai esposte" : malerier, tegninger, stik og skitser fra museets gemmer. Her kan man se scener fra 1700- og 1800-tallets Rom.

Museo di Roma, Palazzo Braschi, Piazza San Pantaleo ved Piazza Navona. Info: på hjemmesiden.

Der er rundvisninger på museet kl. 22.00 og jazzkoncerter kl. 21.00 hver lørdag mellem den 24. September og den 22. Oktober:
Billet til begge dele: 10 euro, for koncerten alene betales 8 euro. Billetsalget starter kl.20.
Program:
Lørdag den 24 September: Luca Velotti Duo
Luca Velotti - Tenor Sax e Clarinet; Michele Ariodante - Guitar

Søndag den 25 September: Daniele Tittarelli Trio
Daniele Tittarelli – Alto Sax; Luca Fattorini – Bass; Marco Valeri – Drums

Lørdag den 1 Oktober: - Claudio Filippini Trio “The enchanted garden”
Claudio Filippini – Piano; Luca Bulgarelli – Bass; Marcello di Leonardo – Drums

Lørdag den 8 Oktober: - Giovanni Tommaso “Basso profilo”
Giovanni Tommaso – Bass; Gabriele Mirabassi – Clarinet; Simone Zanchini - Accordion (fisarmonica)

Lørdag den 15 Oktober: Francesco Lento Trio
Francesco Lento – Trumpet; Vincenzo Florio – Bass; Andrea Nunzi - Drums

Lørdag den 22 Oktober: Fresh Fish Trio
Marco Valeri – Drums; Luca Fattorini – Bass; Domenico Sanna - Fender Rhodes


Udstilling i Scuderie del Quirinale fra den 5. Oktober 2011 til den 15. Januar 2012:

"Filippino Lippi nella Firenze di Lorenzo il Magnifico e Sandro Botticelli" : "Filippino Lippi i Lorenzo il Magnifico's og Sandro Botticelli's Firenze" : Med værker fra hele Italien og udlandet vises bredden i Filippino Lippi's produktion.

Scuderie del Quirinale, Via XXIV Maggio, 26. Info på engelsk på http://www.turismoroma.it eller på museets hjemmeside (her med engelsk tekst!).


Udstilling i Museo dell'Ara Pacis fra den 26. Oktober til den 4. December 2011:

"Audrey a Roma" - Udstilling om Audrey Hepbrun i Rom, både om skuespillerindens privatliv og om filmen "Prinsessen holder fridag".

Museo dell'Ara Pacis, Lungotevere in Augusta. Info på http://www.turismoroma.it eller på museets hjemmeside.


Udstilling i Castel Sant'Angelo fra den 26. September 2011 til den 12. Februar 2012:

"Icone Russe" : "Russiske ikoner". Her vises en række russiske ikoner, fremstillet i perioden fra 1400-1800-tallet, og tilhørende det i Januar 2011 indviede Ikonmuseeum i Moskva.

Castel Sant'Angelo, Lungotevere Castello 50. Info på http://www.turismoroma.it eller på museets hjemmeside.


Nyt museum åbnet ved Kirken Santa Sabina på Aventin:

Museet, der blandt andet rummer flere hovedvværker fra 1600-tallet og en skulptur fra 1200-tallet, som tilskrives Arnolfo di Cambio, består af 7 sektioner, hvoraf den første er viet til Dominikaner-Ordenens stifter San Domenico. I den 4.sektion hænger den berømte "Madonna del Rosario" af maleren Sassoferrato (1643).

Museet er indrettet i den ældste del af det til Kirken hørende Kloster, der nyligt er blevet restaureret.

Museo Domenicano di Santa Sabina all'Aventino, Piazza Pietro d'Illiria, 1. Info: telf: 0039 06 579401 - 06 57940600.


I Colosseum er der nu åbnet den såkaldte "terzo anello" ("tredie ring") samt kælderafsnittene:

Den "tredie ring" har været lukket for publikum i mere end 40 år, mens kælderafsnittene, hvor gladiatorerne forberedte sig inden forestillingerne, heller ikke før har været tilgængelige.

Besøg er kun muligt på guidede gruppeture og det er nødvendigt at forudbestille billetterne på www.pierreci.it.

Colosseo, Piazza del Colosseo.


Venus-Templet på Forum Romanum er nu åbent for besøgende efter 26 års restaurering:

Indgangen til Forum er fra Via dei Fori Imperiali eller Via di San Gregorio og indgangen til Tempio di Venere er ved siden af Titus-Buen. Der er åbent dagligt fra kl. 8.30.

Information og bestilling af guidede ture kan ske på telefon 039 06 39967700 og på www.pierreci.it.

Tempio di Venere, Foro Romano.


Udgravningerne under Palazzo Valentini ("Provincia di Roma") har nu faste åbningstider:

"Le Domus Romane di Palazzo Valentini" - der tilrådes forudbestilling! Køb evt. billetter på www.ticketone.it: skriv "Domus Romane" i søgefeltet.

"Le Domus Romane di Palazzo Valentini", Via IV Novembre 119/A. Info og forudbestilling: telf: +39.06.32810. + på Museets hjemmeside. - se folder om komplekset her.


Museo di Propaganda Fide er nu fast åbent for publikum:

"Palazzo di Propaganda Fide huser den lille kirke Cappella dei Re Magi, Biblioteca Barberini, og på førstesalen en lang række rum med udstillinger, blandt andet et stort galleri med malerier.

Museo di Propaganda Fide, Palazzo di Propaganda Fide, Piazza di Spagna, 53. Info: museomissionario@propagandafide.va og telf.: 039.06.698.80266


Et nyt museum for forfatteren Alberto Moravia er åbnet fra den 1. December 2010:

I det hus, hvor forfatteren boede sammen med forfatterinden Dacia Maraini i begyndelsen af 1960'erne og hvor Moravia skrev mange af sine kendteste bøger, er parrets lejlighed nu gjort klar til at fungere som mindestuer.

Casa Museo Alberto Moravia, Lungotevere della Vittoria, 1. Info: telf.: Tel. 039 060608.


Piazzale del Pincio, terrassen over Piazza del Popolo, er nu færdigrenoveret og der er ved at blive etableret adgang til udgravningerne af denyfundne antikke bygninger:

I 2004 indledte Roms Kommune foreløbige undersøgelser af området med henblik på at bygge en stor underjordisk parkeringsplads i flere etager under højen. I den forbindelse opdagede man rester af en romersk bygning og vandreservoirer. I 2007 startede de arkæologiske udgravninger, som fortsatte til august 2008, og resultatet var så overvældende, at Kommunen besluttede, at afvise parkeringshus-planerne og i stedet lade de udgravede bygninger restaurere og gøre offentlig tilgængelige. Det drejer sig om bygninger i mindst 3 etager, fra en dybde af 9 meter under pladsen og de dækker 30 % eller mere af det område, der var tiltænkt parkeringen. Fundene stammer fra det 6.århundrede før Kristus og i endnu højere grad fra det 2. til 3.århundrede før Kristus. De omfatter blandt andet et elegant badeanlæg med varmluftkanaler og teglsten med Asinio Pollio's segl. Pollio var konsul i år 40 før Kristus.

Højens og pladsens ydre forhold er efter gravearbejdet bragt tilbage til det udseende, de havde i 1800-tallet.


Udstilling i Musei Capitolini:

Salen i det gamle, 1500-tals Archivio Capitolini i Palazzo dei Conservatori er nu blevet restaureret og genåbnet med nyt indhold som "Sala del Medioevo" ("Middelalder-sal"). Her kan man blandt andet se en statue af Charles I d'Anjou, som menes udført af billedhuggeren Arnolfo di Cambio ca. 1275-1278.

Musei Capitolini, Palazzo dei Conservatori, Sala del Medioevo, Piazza del Campidoglio. Info 06 06 08.


Kapellet i Palazzo Barberini er nu efter 10 års restaureringsarbejde atter åbnet for besøg:

Kapellet er tegnet af Bernini og rigt dekoreret med fresker af Pietro da Cortona og dennes elever: Romanelli, Gimignani og Ubaldini.

Galleria Barberini, Palazzo Barberini, Via delle Quattro Fontane, 13. Info og billetbestilling: (039) 06 32 810. NB: lukket mandage!


Augustus' Hus (Casa di Augusto) på Palatin åbnedes den 2. Marts 2008 for besøgende efter mere end 30 års omfattende restaureringer:

Her boede den unge Octavian, inden han blev Kejser Augustus, og her kan man se 4 meget smukke sale udmykket med fresker og stuk i klare farver, især rød og okker. Et af rummene var Augustus' arbejdsværelse, et andet var modtagelsesrum.

Besøget foregår i ledsagede grupper à 10 personer og det er nødvendigt at reservere billet på telf.: 06-0608 eller 06-38 96 77 00.

Se avisen La Repubblica's fotografier fra Casa di Augusto.


Prøv en virtuel tur rundt i Colosseum, som det stod engang, eller på Forum Romanum med et kig ind i Curia-bygningen på: http://www.romereborn.virginia.edu/


Se mere nyt om udstillinger, koncerter og begivenheder i Rom på Turistforeningens nye hjemmeside: http://en.turismoroma.it/ - her på engelsk!


Roms Informations Kontor for Turister: Telf.: 06 82 05 91 27.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 5.10.2011