ANNAS ROM GUIDE
Via Venezia
er en lille gade på den lavere del af Viminalhøjen, hvor den forbinder parallelgaderne Via Nazionale og Via Palermo og derefter ender, hvor højen begynder at stige og den store bygning, der huser Indenrigsministeriets kontorer, rejser sig.

Gaden er ligesom de øvrige gader i kvarteret anlagt i slutningen af 1800-tallet, da området blev udstykket og udbygget. Under disse arbejder fandt man flere antikke rester langs Via Venezia og lige i nærheden lå Domus Corneliae Tauri F. Taxi og Domus M. Falcidi Hypatiani.

Senere kom området til at høre under Stati-familiens ejendomme "Orto Stati" og "Vigna Stati". I midten af 1800-tallet opkøbte Monsignor De Merode disse ejendomme helt ned til Via del Boschetto for at virkeliggøre sin drøm med at anlægge en ny hovedvej, nutidens Via Nazionale. I forbindelse med anlægget af de nye gader forsvandt flere af de gamle kirker, som lå heromkring: San Paolo Primo Eremita, som lå lige her ved Via Venezia, facaden kan stadig ses ud til Via Agostino Depretis men selve kirken og det tilhørende kloster er væk. Og Santa Maria della Sanità som lå der, hvor Ministero degli Interni nu ligger og forsvandt da det blev bygget i 1920. Samme skæbne led også det tilknyttede plejehjem "Ospizio per Siriaci" tidligere kaldet "Ospizio dei Convalescenti".


Litteratur om Via Venezia:
Ankerfeldt, Carl: Vandringer i det antikke Rom. Schultz, 1976.
- side 208.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr. 16+17.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti. del 4: side 84f.

Fotos fra gaden
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.15.2.2004 og sidst opdateret d. 14.4.2004