ANNAS ROM GUIDE
Pozzo di Proba

Pozzo di Proba, Proba's brønd eller kilde, kaldtes på et tidspunkt området omkring Via di Sant'Agata dei Goti og Via dei Serpenti op imod Via Nazionale.

Man kender ikke nærmere til denne Proba, men Sergio Delli foreslår, at det drejede sig om en from romersk matrone, der havde ladet grave en brønd eller bygge en brøndkarm over et naturligt kildevæld, og Lombardi mener, at der er tale om en kvinde af slægten Anicii ved navn Anicia Fultonia Proba.

Ordet "puteus" på latin betyder en grube, et dybt hul eller en brønd eller cisterne, og det går igen i de tilnavne, som stedets kirker blev forsynet med: Santa Maria de Puteo Probae, Santa Maria in Campo Putei Probae, Sant'Andrea de Puteo Probae og Sant'Anastasio de Puteo Probae.

Proba's navn undergik med tiden lidt forandring og man kan møde det som "Piova" eller "Prova" og Delli citerer i den forbindelse en kilde for teksten "In loco qui dicitur Poczo de prova in opposito Eccl. S. Vitalis": "På det sted som kaldes Poczo de Prova overfor Kirken San Vitale".


Litteratur om Pozzo di Proba:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 728.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.16 + 22.
Lombardi, Ferruccio: Roma - le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 2.ed. 1998.
- side 91.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 16.2.2007 og sidst opdateret d. 17.2.2007