ANNAS ROM GUIDE
Galleria Regina Margherita
ViminalhøjenVia Agostino Depretis overfor Piazza del Viminale, hvor der idag ligger et kedeligt moderne hus med et galleri/gennemgang ud til Via Napoli, byggede arkitekten Giulio Podesti i 1884 en bygning, der i stueetagen havde et galleri med en række buegange rundt om det centrale rum.

Galleriet vendte ud mod Via Agostino Depretis og buerne var slanke og elegant udformede og forsynet med friser, der var udsmykket i norditaliensk stil. Under den øverste del af buerne var der en række små balkoner. De øvre etager var mere enkle med store vinduer, søjler og buer, der blot var markeret i murværket, som øverst oppe endte med en opmuret bue over midterpartiet.

Galleriet blev opkaldt efter den italienske Dronning Margherita di Savoia (1861-1926), der var højt elsket af sit folk. Engang husede bygningen biografen "Orfeo" og senere biografen "Tiffany" samt en del forretninger i stueetagen.

På dette sted lå tidligere Kardinal Flavio Chigi's lysthus ("Casino") på hans landsted "Giardino Chigi alle Quattro Fontane", der grænsede op til ejendomme tilhørende Kirken San Norberto, Barberini-Nonnerne og Villa Strozzi.


Litteratur om Galleria Regina Margherita:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 754.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione XVIII: Castro Pretorio, 1.del: side 138f.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 14.4.2004