ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Madonna Immacolata
Largo Visconti Venosta

Edicola med Madonna Immacolata på Largo Visconti Venosta

På en husmur på Largo Visconti Venosta sidder et af mange små gadealtre, edicole sacre, som Rom er så rig på; for øjeblikket mangler godt nok selve Madonna-statuen, men rammen omkring er ikke fjernet.

Det drejer sig her om en oval stukramme, der foroven og forneden er trukket ud i en spids. I rammen er der modelleret en bladranke og inde i det buede rum er der på en blåmalet væg opsat en række stjerner. Nederst er der en sokkel, hvorpå der normalt står en lille statue af Madonna Immacolata: Jomfru Maria i kjole og kappe med en stjernekrans om hovedet.

Rammen er opsat på husmuren imellem vinduerne på første - og andensalen omgivet af en udsmykning bestående af nogle små konsoller med lave søjlestumper, hvorpå der hviler en overligger, der bærer et brudt, buet gavlfelt. Under rammen sidder er buet indskriftsbånd.


Herunder ses Largo Visconti Venosta med huset med edicola'en til venstre. Derpå følger Via Giovanni Lanza og efter det næste, okkerfarvede hus,  Via in Selci med Kirken Santi Gioacchino e Anna til højre:

Largo Visconti Venosta med huset med edicola nr.465 til venstre

Links til Edicola med Madonna Immacolata på Largo Visconti Venosta:
Se fotoChi era costui?: vælg "edicola" og søg på gadenavnet under "cerca via"


Madonna typer
Edicole sacre
Fotos fra området
Kort over området
Bøger/links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 11.6.2005