ANNAS ROM GUIDE
Pave Alexander VI, 1492-1503

Kort om Pave Alexander VI

Den spanskfødte Rodrigo Borgia var Pave fra 1492 efter Pave Innocens VIII og til sin død i 1503, hvor han efterfulgtes af Pave Pius III.

Han var en dygtig administrator og stor kunstelsker og ofrede mange penge på at genopbygge og restaurere kirker og klostre, men han huskes idag mest for sit udsvævende liv og de vilde historier om ham, hans elskerinder og hans børn, hvor sam- og eftertiden beskylder ham for at være medvider til både vold, mord og incest. Sandheden er nok ikke så kulørt, men virkeligheden er at han brugte megen tid og kraft på at skabe sin familie magt og position og til dette formål hæmningsløst udnyttede sine børn, således datteren Lucrezia Borgia, som på faderens bud blev både forlovet, gift og skilt mange gange. Og han bar også over med sine vilde sønner, Giovanni som rygtet vil blev myrdet af sin broder Cesare, og Goffredo.

Alexander VI's sidste kærlighedsaffære med den purunge Giulia Farnese gik heller ikke stille af og de mange udskejelser gjorde, at der havde ophobet sig et stort had i Roms befolkning ved hans død, således at hans begravelse kom til at foregå i al hast og stilhed. Han hviler idag i den spanske kirke Santa Maria di Monserrato i Via Monserrato.


----- Læs mere om Pave Alexander VI ----- Læs mere om Borgia-familien ----- Læs mere om Alexander VI's efterkommere ------ Læs mere om Vannozza Catanei ----- Læs mere om Cesare Borgia ----- Læs mere om Juan (Giovanni) Borgia ----- Læs mere om Lucrezia Borgia ----- Læs mere om Jofré (Goffredo) Borgia
Mere om Alexander VI
Bøger og links om Alexander VI
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 5.5.2002 og sidst opdateret d. 7.4.2024